Μιχάλης Ι. Μάντακας

Κτηνίατρος

Τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, επιθέσεις κατά της χώρας μας απο τον ξένο τύπο και τα ΜΜΕ με αφορμή τα αδέσποτα.

Ζωοφιλικά σωματεία του εξωτερικού κατηγορούν την Ελλάδα για έλλειψη ζωοφιλίας δείχνοντας φωτογραφίες απο ζώα δηλητηριασμένα ή νεκρά κατα μήκος του οδικού δικτύου, και συμπληρώνοντας με υποθετικά ανθελληνικά σενάρια περι δήθεν συνεργασίας Ελληνικών «ζωοφιλικών» σωματείων με ερευνητικά κέντρα και βιοτεχνίες κατασκευής γούνινων ενδυμάτων του εξωτερικού.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να γνωρίζουν οι ξένοι, ότι οι Ελληνες ζωόφιλοι και ο κτηνιατρικός κόσμος είναι απο τους πρωτεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο στα θέματα σωστής συμπεριφοράς και περίθαλψης των αδεσπότων, λαμβανομένου υπ’όψιν, οτι όλλες οι προσπάθειες γίνονται κατα βάσιν σε ιδιωτικό επίπεδο λογω έλλειψης κρατικής αρωγής, και στη συνέχεια ας μας απαντήσουν:

* Ποιά κράτη εισήγαγαν το θεσμό του μπόγια.;

* Πού ο μπόγιας συνδυάζεται με κυνοκομεία διατήρησης των ζώων για λίγες μόνον ημέρες και μετά άμεση ευθανασία;

* Ποια κράτη χρησιμοποίησαν και πιθανά χρησιμοποιούν κατά κόρον ζώα σε πειράματα, σε βιομηχανίες καλλυντικών και οπλικών συστημάτων.;

* Ποιες χώρες δημιούργησαν βιομηχανία υψηλής ραπτικής από δέρματα και γούνες ζώων;

* Πού οι ιδιοκτήτες κάνουν ευθανασία για να πάνε διακοπές;

* Σε ποια κράτη οι ευθανασίες φθάνουν τις πολλές χιλιάδες ετησίως;

* Πού έχουν για εδέσματα σκύλους και γάτες.;

* Πού οι ευθανασίες των αδέσποτων γίνονται με πνιγμό;

* Πού καίνε ζώα σε τελετουργίες;

Για όλα τα προηγούμενα ερωτήματα μία σίγουρα είναι η απάντηση.

Σαφώς όχι Ελληνες.

Και τα δηλητηριασμένα ή νεκρά απο τροχαία ζώα; Θα ρωτήσει κάποιος…

Ψυχοπαθείς και αδέσποτα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού (ανεξαρτήτως συνόρων), και πάντα…….. είναι η απάντηση.

Σχετικά Αρθρα